Home  >  Support  >  Support Forum  >  Using a DIGITransport WR44R we lose the gps signal
Notice! We've recently migrated to using a new forum, we hope you enjoy it. If you are an existing member and this is your first time visiting our new forum, please reset your password to be able to sign in.
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Using a DIGITransport WR44R we lose the gps signal

0 votes
The trains parks under a roof for about 20 minutes and when the train starts moving again the recovery time is very long.

Is there someway to speed this up ?

In the INIT string, should something be included that we have missed ?

Is it possible that the digi shuts down, goes inte standby after x minutes ?

Is there some regional setting ( In example Sweden, Stockholm) that can speed up the recovery of sattelites ?

The train runs at about 200 km/h, and travels about 500 km north of Stockholm
asked Aug 5 in Digi TransPort Cellular by Peter TR New to the Community (0 points)
edited Aug 5 by Peter TR

Please log in or register to answer this question.

2 Answers

0 votes
Hi Peter TR,

I believe this is an open support case and it is waiting a response. Please follow it up with tech support.

For reference the router is simply taking a GPS serial feed from the GPS card using a well known GPS chipset. There is very little beyond that.
answered Aug 6 by NicholasWilson Seasoned Professional (245 points)
0 votes
Please contact Digi technical support
answered Aug 22 by sans0909 Veteran of the Digi Community (276 points)
Contact a Digi expert and get started today! CONTACT US
...