Home  >  Support  >  Support Forum  >  i.MX53 JSK with Windowc CE 7, how to boot new wce from microSD using uboot
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

i.MX53 JSK with Windowc CE 7, how to boot new wce from microSD using uboot

0 votes
I want to boot manually wce on the i.MX53 JSK from microSD from the uboot. The microSD is a 2 GB which is in FAT.

I have placed the nk.bin on the microSD.

I guess the uboot command should be

dboot wce mmc 1:1 fat nk.bin
The answer is

reading nk.bin
....
1298 bytes read
incorrect image (no header or corrupted)

Do anyone knows what I am missing?
asked Jun 4 in Windows CE by handersen New to the Community (6 points)

Please log in or register to answer this question.

5 Answers

0 votes
 
Best answer
Hello, If you create the new platform builder project with the Digi windows embedded compact 7 BSP and build the image, It will generate the image with the name "wce-PLATFORM_IMAGE_NAME " under C:\tftproot.

You have to use this image to boot the module properly.

Thanks.
answered Jun 10 by cpigilam Veteran of the Digi Community (497 points)
selected Jun 11 by handersen
0 votes
It sounds like you using the wrong file (nk.bin) and should be using something like wce-CCXMX53 perhaps as it will have proper header.
Take a look at this KB:
http://www.digi.com/support/kbase/kbaseresultdetl?id=3305
answered Jun 4 by LeonidM Veteran of the Digi Community (454 points)
0 votes
Yeah one way to find out is to try reading the image
To read an image from an SD/MMC card’s partition formatted in FAT, enter:

# mmc rescan <dev>
# fatload mmc <dev>[:partition] <loadAddress> <bootfilename>

Take a look at the uboot manual section
8.2.3 From SD/MMC card
answered Jun 4 by Campbell Seasoned Professional (186 points)
0 votes
Hello, You can use the default image OR custom image for CCWi-i.MX53 to boot properly.

You can find the default images at the below paths (The default images that comes with the Digi Windows embedded compact 7 BSP)

If your module is wireless module , the image is "wce-CCWiMX53" at the below directory
C:\Program Files (x86)\Digi\Windows Embedded Compact 7\Images\ConnectCore Wi-i.MX53\JSK\wince

You should use below command to boot it from Micro SD

#dboot wce mmc 1:1 fat wce-CCWiMX53

If your module is Non-wireless module,The image is "wce-CCMX53" at the below directory

C:\Program Files (x86)\Digi\Windows Embedded Compact 7\Images\ConnectCore i.MX53\JSK\wince

Then you should use the below command,
#dboot wce mmc 1:1 fat wce-CCMX53


If you create custom image,the default location of the custom image is C:\tftproot

Thanks.
answered Jun 9 by cpigilam Veteran of the Digi Community (497 points)
0 votes
I did try the wce-CCXM53, this works fine.

My problem is when I make a new OS from Visual Studio it comes with the (using dboot wce mmc 1:1 fat nk.bin)
The answer is

reading nk.bin
....
1298 bytes read
incorrect image (no header or corrupted)

So I am missing something in making the OS.
answered Jun 10 by handersen New to the Community (6 points)
Hello , you are not missing anything while creating the platform builder project.The only thing is,once created and build the platform builder project with the templates, you should only use the image "wce-CCXMX5"1 that have been created at the C:\tftproot
Contact a Digi expert and get started today! CONTACT US
...